Op historische grond

1985

Al in het jaar 1490 wordt er in geschriften gesproken over ‘de zwarte boerderij’ op de plaats waar nu ’t Hek staat. De naam ’t Hek is letterlijk ontleend aan een hek. Dit was honderden jaren geleden geplaatst om het wild weg te houden van de boerderijen. De bewoners van de zwarte boerderij onderhielden het hek, uit historische bronnen blijkt voor 5 stuivers per jaar. Zij kregen al snel de bijnaam’t Hek.

 

Boerderij ’t Hek lag langs de zogenaamde Hessenweg, een oude handelsroute naar Duitsland. Een prima plek dus voor een pleisterplaats voor rondreizende handelaren. In 1928 is het Hotel-Pension ’t Hek gebouwd aan de Meulunterseweg 32 te Lunteren. Op de foto staat het oude pand waar in de loop van de jaren steeds nieuwe gedeelten zijn aangebouwd.

 

Rond 1935 is er een speeltuin gebouwd. Deze is in 1985 verwijderd, eethuis ’t Hek (zoals we het nu nog steeds kennen) is toen gebouwd. In 2006 is Jos van Leerdam gestart met één feestzaal. Uniek is dat deze onder de grond zit. In 2017 is een tweede zaal geopend. Na het overlijden van Jos van Leerdam heeft zijn zoon Jacco eind 2017 het stokje overgenomen. Hij volgde de opleiding Horeca Manager/Ondernemer aan de Horeca Vakschool te Wageningen en liep stage in het Fanhams Hall Hotel (Ware, Engeland). Daar was hij met name actief bij het organiseren van vergaderingen, bruiloften en jubilea.

Jacco van Leerdam

Teruggebeld worden?
Laat hieronder je nummer achter en ik bel je binnen 1 werkdag terug.
209